Saturday, 29 October 2011

TOP FRIEND LIKE TOP MAN!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera..haaa...ok..untuk kedudukan ketiga dalam list TOP FRIEND LIKE TOP MAN..
haa..dimenangi oleh 
YUNOCHI RUMIRACLE @ ALI BIN KHAZURIN.


haaaa.ni la..ABG ali kita..haa...mantan ketua pengawas PSS..hhaa
kacak kan ABG ali ni...sbab tu la ORG SARAWAK suka dia..hhaa..kau..dh terkeluar dh satu rahsia..ORG SARAWAK..haa..spe kah itu??

adakah ini???

tp aku prefer tok ko yg ni la..nmpk senonoh sikit..hahaha..

ok..straight to the point..
haaa..ali ni.seorang yg cool relax but sometime clumsy skit..haaa...tp ble dia tngh clumsy tu yg best kacau tu..hahaha..dlu mse form 1 klo x salah..hahah..gaduh nan AMIRUL SHUKRI tau..hhahaha...main kurung2 last2 kne revenge sikit..hahha..tros merajuk..kuar2 dri almari tu makan nasi nan ikan goreng kan..ahahahha..SO SWEEEEETTTT..

hah kau..kelas bawak ikan goreng mcm ni g sekolah kan..hahaha..

tp tu la..kesian aku tngok ali ni..dgn masalah 'TALIAN NUR' dia tu..kesian2..sabar je la ye..ni aku ltak poster sikit...kalo ape2 bleh rujuk sini..

hahahaaha..jangan la marreehhh..gurau2 senda je..haaa....

ali ni bnyk peminat ko tau..haaa...


haaa..kelas kau..semua minat ali tau..hahahah...
sekian sahaja je la yg psl ali ni..ok..nnty leh tulis lgi..hehehe..
bye bye..

ASSALAMUALAIKUM..:)

TOP FRIEND LIKE TOP MAN!!


hah kau..besar2 gambor kau dlm blog aku..dh x nmpk dh semua bende..hahaha

ok..straight to the point..

ok budak yg dkat atas ni nma dia AMIRUL SHUKRI BIN AHMAD LATIF..haa..bukan AMIRUL SYUKRI YE...rse nye dia ni ad kene mengena dengan NAJWA LATIF tu la...ambboooii ko..diam2 pndai buat crite cinta muka bulu ye..hahaha

hah..muka pon agak sme je kan..hahahaha..ad la tu..hemoglobin sme kot..hahaha..

AMIRUL SHUKRI ni merupakan teman yg rapat n rapat n rapat...tp knpe aku ulang rapat tu erk??eh suka hati aku la..blog ko ke blog aku....ko ke byr internet aku???x kan..hahah..dh tu bce je laa..aaduuhh..

ok..untuk segment makanan ye..dia ni suka makan pe ye??
klo ikot gerak geri n kelebaran badan dia..agaknye dia suka makan laptop ko..


haaa kau..terkejut makcik dkt tv 3 ni..betulke yg si AMIRUL SHUKRI ni ska makan laptop??

yela..asyik2 tngok dia berhadap dgn laptop dia...dia kenyang kot tngok gmbr IKKY dia..aadduuhhaaaii..kekanda adinda dua org ni kn..

tp part yg best nye ialah part meraba dia..haha..dia ni mcm tmpat meraba dlm klas tau..bukan kelas kau jah tu..aaduuhh..ni kelas 4 AMANAH..haa..kn dh clear sikit..
PAHAM???PAHAM ke x ni??


hah..kelas ko nk berspeaking jugak..haa..gasak la ko..mampoh x layan..haiisshh..
dia ni mmg x leh berjumpa nan adik beradik dia..haha..msti ade je yg x kne.hahaha..ad je la bnde yg nk digaduhkan tu...hhaaiisshh..eelleehh..mcm la ko yg tngh bce ni x prnh gaduh nan adik beradik..nampak beno trcatit dosa menipunya..

tp kn..dlm bnyk persoalan yg ditimbulkan dlm novel perjalanan AMIRUL SHUKRI ni kan..msih lgi ad satu soklan yg x dpt dirungkai..siapa kah MR. IKKY ini??
hah..p la tnya dia sendiri..cek x nk masuk campok dlm hal ni...cek dh x kesah dh..

haaaahh..sbab tu la aku plih dia sebagai tempat kedua..

maaf la x de hadiah..hadiah dh abih cik..eh kau tau x masuk blog aku ni pon irg yg trtntu je tau..kira ni hadiah la ni kan..haa..bedal sje laaa...hahaha..
ok..
bye..
ASSALAMUALAIKUM...:)

TOP FRIEND LIKE TOP MAN!!










Assalamualaikum dan salam sejahtera..

sebagai permulaan untuk list 'TOP FRIEND LIKE TOP MAN'
tempat pertama dimenangi oleh......
ZAHIRA BT MD. YOUSOFF...
tahniah..ambik la hadiah ni..


hhaa kau..oscar award lgi..mahal tau..simpan bnde ni lek lok..amanah aku ni..haha..

ok..straight to the point..

nampakkan gmbr PEREMPUAN yg dkt atas tu kn??klo x nmpk x pe..jgn risau..gmbr dia bnyk dlm laptop ni...haaa

ok..nama dia ZAHIRA BT MD. YOUSOFF..ape nama dia??ZAHIRA kn..pndai semua..ok..aku dh kenal dri darjah 3 rse nye..haa kau..lme tu..hahaha...dh knl luar dalam..haaaa...haaa..dalam tu jgn pikir bnde lain2 ye..dlm hati ok..dalam hati ye..hehehe..susah senang dia..mesti nk share..haaa..boleh dikatakan setiap BF dia aku tahu la..boleh dikirakan dia ni mcm GIRLDFRIEND aku la..ble x de amir..aku angkut dia kesan kesini..hahaha..PAK CIK USOP jgn marah ye..kite bawak dia kuar elok2 je kitew jga dia..hhaaa..kelas gitu ko..hahaha..tp dia ni..kuat nangis...aadduuhh..tu yg x best tu kan..hhaaiisshh...nangis2 dia..hehehe..







nk cite psl makanan dia plak..dia ni suka makan palet turtle yg ad kt rumah ni..haa..kelas x ko jah..ko mampu??
hahahaa..x de la..jgn marah ye..hehehe..makanan FAVORITE dia kalo dekat restoran mamak ialah
keuw tiaw goreng..haaaa

haa..siap sekali nan cili jeruk..hahaha..lme2 dia pon jdi mcm berok..hahaha..jga le mareee..hahaha...tp klo makan keuw tiaw ni x de la ltak kerang..sbab dia elergic..nnti abih badan dia gatal2..
untuk makan dekat macdonald plak..
dia suka MC'CHICKEN..haaa...kelas ko..boleh dikirakan sebagai burger paling murah dlm Mc'Donald kan..(hahah...save budget)


haa...dia memang suka makan bende ni..dgn sos sekali..sos atleast setengah botol..haa..ko..kelas..hantu sos dia ni..hahah...

hmmm..tu lah..tp kdang2 diani ad jugak buat silap dlm hidup dia..eh manusia mne yg x buat silap kn..normal la buat silap..haa..tp skang ni ad improve skit la..pape dia nk buat KADANG2 dia tnya ku dlu..haaa..(dh jdi pusat informasi dh)..

tp klo cite makanan je..tp x de cite psl air x guna jugak kan..air favorite dia ialah.......
DRUM ROLL PLEASE..

Ice Lemon Tea or bhase psar keramat dia..Teh O Ice Limau..haa..
(nk kelas je kn pkai ice lemon tea..dlm tu ltak limau je..)

haaaa..mmg kne gastrik la pompuan ni klo minum air yg bnyk limau cenggini..hahha..

rse nye ni je kot untuk tulis psl DEAR ni..hahaha..
n nk ckp sikit..(ni part touching skit..sediakan tissue dulu..)

 ambik la kalo x malu kn..hahaha..ok..this is it..

i dont care la kan bpe bnyk bf yg dia ad..tp yg pnting aku nk ckp yg aku syg dia..ok..paham kan..x perlu la nk repeat bnyk kan..tp ak nk repet jgk..nk cakap jugak yg AKU SAYANG DIA  ok..eh ok what..at least beast yg mcm aku ni mengaku tau aku suka spe..biar la..blog aku ke blog kau..??!! ni yg nk marah ni (lalu malaikat berbisik dihatiku"jagan lah nak marah2..tidak elok..teruskan dengan usaha murnimu")
org cakap..biar org tu tau yg kita sayang dia sebelum terlambat kan.haa..lgi pon..

arwah ibu ad pesan..jge la dia elok2..berbaktilah pda keluarga dia..keluarga dia dh bnyk tlg keluarga kita..x pe ibu..IMAN akn cuba balas balik budi yg dilakukan keluarga dia ok..
(oooohh...i'm crying ble tulis part ni)

sbab tu la aku ltak dia as my number 1 friend..x de spe bleh replace kau..'


THANX A LOT ZAHIRA MD. YOUSOFF..

ni aku bg bear tok ko..klo bg yg btol nnty pak usup buang kan..ambik yg ni cukup...


haaa..besar kan..:)

ok bye
ASSALAMUALAIKUM :)

TOP FRIEND LIKE TOP MAN!!

Assalamualaikum

haaa...ari nk ckp psl friend la..tp entry ni just nk intro dulu..nnty akan menyusul ye...
ni list dia..

1.Zahira Md. Yousoff

 2. Amirul Shukri Bin Ahmad Latif

3. Ali Bin Khazurin

4. Amirul Mohammed

 5. Zatil Akhtar Ismail..

haa..nmpk gmbr dkt atas tu??hhaa..nnty kn segment diaorg satu2..:)


Thursday, 27 October 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Bersyukur kehadrat ilahi dgn kurnian bulan dan bintang..tawa riang bersama kengkawan..siang malah yang silih berganti..hahaha..grand opening ni..

ok straight to the point..hari ni 27/10/2011 pergi la keluar untuk tengok wayang..haha..cerita real steel..

 semalam lagi dh book pkai internet..haaa..kelas ko..x payah nk beratur panjg..ye dookk??





haaa..kelas ko..smpai2 je kt GSC Times Square..pergi la ketingkat tiga..
ambik tiket dulu..


haaa..premium class ko tau..ko mampu??haha..msti lah mampu kn..bkn mahal mne pon kn..ahahaha..wat lek wt peace..dok la kt starbuck tu..ingtkn nk tunggu ad org jemput la kn sruh masuk panggung..puas la menunggu lamu hijau tu menyala..tp x menyale2 pon..hhaaiisshh...



last2 dh pkul 2.16 g ja la terjah..tngok2 bleh masuk..so masuk..tngok la cerita tu yg best sangat..(x nk comment psl cerita sbab mmg sama mcm review blog2 lain)



sit dia mcm kt rumah nenek amir tu..haaa.empok je..hahaha..x psl2 org tua tu enter frame kt blog ni..


..dh abih tngok crite nk balik..
g la stesyen monorel times square


beli tiket smpai ke kl sentral..ingtkn dia berhenti betul2 dlm kl sentral la kn..so boleh la elak jem...rupa2 nye..aaddeehh..jauh tah ke mana tah..kite org menikut je org yg ad kt situ..lalu dkt lorong yg berwrna oren..

 ad entiti la dlm pic ni..hahaha

lps tu baru la kiteorg jmpa jalan yg benar sikit..naik eskulator n tercari2 lagi mane stesyen lrt dlm kl sentral tu..
jumpa sudah...so sebagai membayar penat diaorg..aku pon blanje la tiket g ampang park..

excited nk naik tren ke ampang park kn..so smpai dkt ampang park..ingtkn nk naik bas rapid sebab x rmai..tpi maksu syg ni x kasi plak..dia kata naik metro lgi senang..OK FINE!! naik bas metro...dh la ramai..bnyk plak bangla2 dlm tu..hhaaiisshh..dh macm sardin dh..

haa kau.mcm ni la kite org dlm bas metro tu..

smpai dkt ampang point..hujan rahmat pon turun..syukur alhamdulillah..
original plan nk g main bowling..tp x jdi..g mkn mcd je..

gambar dlm laptop tu sje je..nnggeee...

hampir sejam kami disini..kerana ada KURA-KURA yg makan..hahahaha..kura2 rumah ku lgi cepat makan..ni lambat bebeno..katenye sopan...lembut..haaaahhh..lembut pe..ni bkn lembut ni lembab ni..nsib baik kami ni org yg penyabar..hahahaa..tunggu je la dia makan mc'chicken kn..(favorite dia)
yg nk best lgi dia g minum air coke..haha..memang trbaik la kn..haha..
Intan ckp nk bli kasut adik dia..so g la kedai kt tingkat 2..(intan ni bkn nk belanja kita...hahaha..kidding)

so tngh2 dia g beli..jln2 la nan maksu syg dkt kedai kom..haa..jmpa Dr. Dre la..(bkn org nye..produk nye ye)
so beli la sebiji..

duit business tau..alhamdulillah..

dh pnt2 semua..dgn maksu syg pgang je bnde ni x nk lepas..kite org pon balik..naik teksi n tepat pkul 6.45 smpai kt rumah...haaa...nanti boleh kuar lgi ye..tp...intan x de tahun depan..:(


I
LOVE U
la Maksu..
hahahaha...

untuk ali n intan..moga berkekalan hendaknye..:)

sebagai penutup..
assalamualaikum..


Wednesday, 26 October 2011

Kura-Kura Ku...

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Bersyukur kehadrat ilahi kerana telah memberi kan aku akal untuk menulis blog ini..kerana untuk sekian lama nya x upload blog ni..haaaa..nk cite psl kura2 la..mcm best je tajuk dia kn..


haaa..cite cenggini..si gemok @eira ckp kawan dia ada bela kura2..so kite org pon g la great eastern mall

sesampai nye kami di tempat yg mcm kapal angkasa ni..tros pergi ke east-aqua studio..
masuk2 je kedai tu tros g bahagian anjing..ingtkn nk bela anjing la kn.astagfirullah..anjing tu haram..so batalkan la niat tu..beli la kura2..mula2 beli dua ekor siap skali nan rumah setinggarden dia..


 Rumah kos rendah yang dicadangkan oleh kerajaan..:)

balik2 budak dua ekor tu ulur duit plak..'abg tlg belikan dua lgi..aaddeess..pnat ak..trpksa la ari ni g menapak nan eira g great eastern mall balik..
beli la dua ekor lgi siap nan rumah pantai n batu wrna warni..



haa..cntik kn..nnti ble ad duit nk bli penthouse dia..snang skit..air x pyh tukar hari2..ad pam skali kn..haaa..snang la kje aku dh..:)