Tuesday, 28 June 2011

Bersih ooo bersih..

Bersih oo bersih...
bersih ke bnde ni?
meh sni ak tlg explain kn..haaa...dh mcm cikgu dh ni..
Bersih sbnarnya ditubuhkan pada julai 2005...inya sebenarnya ditubuhkan untuk mendesak sebuah reformasi dlm proses pilihanraya Malaysia.. 
Bersih ini terdiri dripada ahli-ahli politik(dh semestinya pembangkang la kan), wakil-wakil dri NGO.
bersih ini sbnarnya ingin menyerahkan memorendum kpd DYMM Tuan Mizan..kandungan yang terdapat dlm memorandum tialah seperti:

-Memgemaskini daftar pemilih..
yang mana menyemak semula pengundi-pengundi yang telah meninggal dunia dan juga mempunyai lebih dari satu alamat demi untuk menghapuskan pengundi hantu..

- Pembaharuan Undi Pos
Mereka menuntut supaya menstrukturkan semula undi pos..perlu dibuka kepada semua warga malaysia yang tiada upaya fizikal dan bukan hanya orang yang tinggal di luar malaysia sahaja..mereka juga menuntut agar ad ejen parti untk memantau undi pos..

-Menggunakan dakwat kekal
penggunaan dakwat kekal bagi mencegah dalam pilihan raya

-minimum 21 hari tempoh kempen
Memberi tempoh 21 hari untuk berkempen supaya rakyat dpt membuat keputsan yang betul..

-akses bebas dan adil kpd media..
(Yg ni ak sokong glerw)
media malaysia seharusnya bersikap lebih adil dlm pnyiaran..jgn nk tnjuk yg BN tu baik sgt la..
bnde baik semua BN.. bnde jhat semua PKR..x adil langsung..

-Memperkukuhkan institusi awam
sprm perlu lebih adil dlm membuat siasatan..PDRM jpuga perlu bersikap adil seperti mana dlm cogan mereka..
- HENTIKAN POLITIK KOTOR!!
sememangnya malaysia ini banyak dengan gejala politik kotor..banyak rasuah..

HENTIKAN laH GEJALA RASUAH DAN POLITIK KOTOR!!!

Friday, 17 June 2011

IMAM MUDA!!

Imam Muda 2011
mmg best glerw la..
TAHNIAH kpd penerbit Imam Muda 2011 ats kjayaan program ini..
tp ak plik la..knape kalo program2 mcm ni kn msti media2 mcm TV1,TV2,TV3 or else nye syarikat tv x buat..cba buat program realiti mnyanyi..msti brlmba2 tok buat program cm ni..
lgi satu msa hari uji bakat..kalo uji bakat tok af 2 snggup beratur tngh pns..ni klo imam muda ad sje alasan dia..
hhaaaiiissshh..
knpe la org ISLAM ni mcm ni kn..mcm mne agama lain nk respect nan agama kita kalo kita sendri x bangga dgn agama kita sndri..


n satu lgi..ak agk kn msti rating tok imam muda ni skit kn..bpe kerat sgt je yg tngok imam muda ni..kalo g tngok af snggup berdiri smpai longgat lutut..
tergelenjit2 sne sni..nmpk bergegar smua bnde..
HHaaiisshh..mnusia2..
tp knpe lak ak yg nk stress kn...
kubur laen2,,
eh..eh..x leh ...
x leh ckp cm 2..
kta bersaudara dlm Islam..
so kne la take care sesama kita..
ok..bye..bye
love u STALKER!!

Tuesday, 14 June 2011

RM 1.8 Juta untuk fb??

WWaaaahhh..korang tngok x hrga kt ats 2..
RM 1.8 juta wwookk..
bnyk tu..korang tau x duit tu tok buat pe??
haaa..sblom 2 nk cite skit..td mse tngh online td trbca la berita online..
dia tulis kt situ..'KEMENTERIAN PELANCONGAN BELANJA SEBANYAK RM 1.8 JUTA UNTUK BUAT FACEBOOK"..
 HAHAAA..bapak la mhl kn..n ni smbungan berita tu..

KUALA LUMPUR, 14 Jun: Persidangan Dewan Rakyat hari ini menyaksikan Kementerian Pelancongan dikritik hebat ekoran membelanjakan RM1.8 juta untuk membuka akaun dan mempromosi program kementerian itu di laman Facebook.

   Perkara itu dibangkitkan Anthony Loke (DAP-Rasah) yang mempersoal kenapa begitu besar jumlah wang 'dibazirkan' untuk Facebook itu yang sebenarnya hanya boleh dibuat secara percuma.
"Pada pemerhatian terakhir saya, terdapat 20,308 peminat di Facebook kementerian.
"Dibandingkan dengan laman Facebook 'Visit Penang' yang kerajaan Pulau Pinang tidak mengeluarkan sesen pun, mendapat lebih 100,000 peminat.

   "Kenapa membelanjakan RM1.8 juta? "katanya pada soalan tambahan.

   Terdahulu, beliau mahu Menteri Pelancongan menyatakan justifikasi perbelanjaan sebanyak RM1.8 juta dalam 'social media branding', pecahan secara terperinci dan nama syrarikat yang dianugerahkan projek tersebut.

   Soalan serupa turut ditanya Ahli Parlimen Tangga Batu, Datuk Ir Idris Haji Haron.
Dalam jawapannya, Timbalan Menteri Pelancongan, James Dawos Mamit memberitahu projek itu diberikan kepada agensi pengiklanan yang dilantik, Impact creations Sdn Bhd bermula 2011 sehingga 2013.

   Jumlah itu termasuk kos kerja kreatif, konsep dan idea, reka bentuk, flash programming, coding, testing, debugging, uploading, launching of application, system server deployment, maintenance, development of database from the contest, campaign management and monitoring serta online advertisement dan fans recruitment di Facebook dan google.

    Anthony Loke kemudianya mendakwa, sangat pelik jika tidak ada seorang pun di kementerian terbabit mempunyai kemahiran untuk menguruskan atau mengemaskini Facebook kementerian itu sehingga terpaksa melantik syarikat pengiklanan untuk menguruskannya.

   Malah secara sinis beliau mencadangkan pihak kementerian agar mendapatkan nasihat dari pelbagai pihak termasuk ahli perlimen Pakatan dan BN yang rata-ratanya 'pakar' menggunakan jaringan sosial.
Pandangan bahawa jumlah itu sebagai 'pembaziran' juga turut dipersetujui Khairy Jamaludin (BN Rembau).

   "Sekarang ini hanya ada 2,013 'like' dan rekabentuknya tidak ada apa yang lebih. Ia hanya guna template yang sama.

copyright kpd HARAKAH DAILY ONLINE..

mhl kn..aku buat fb pon free je..
ak tau la ad game yg best dkt TOURISM MALAYSIA nya page..
game citrawarna..
tp x msuk akl dgn jumlah dia 2..
hhaaiiisshh..
aaddeehhh...

Sunday, 12 June 2011

Wonders of 2011!!

tahun ini kita akan mengalami 4 tarikh yg jarang berlaku setahun iaitu 1/1/11,1/11/11,11/1/11,&11/11/11 serta bukan itu shje,cuba ambil nombor akhir tahun kelahiran kita & tambah dgn umur kita keputusannya ialah 111!!!pd buln oktober nt akan ad 5kali hari sabtu,5kali hari ahad,& 5 kali hari isnin,ini hanya akan terjadi sekali setiap 823tahun..=D 
cool kn..hehehehehe

Hheeeyyy kau..

hheeyy Mr. S..ko x pyh nk tnjuk baik sgt la. m.dh trnyta ko yg cri msalah..kira baik la ak dh tolong ko..satu sen pon ak x mntk duit ko..yg ak mntk just answer the phone je..tu pon ssh ke?bkn nye tolak kredit ko pon..yg ssh sgt tu knpe?hhheeyyy man..just click one button je la..x ssh pon..pas tu ari ni ko nk mrayu2 nan ak..dh la ko..x pyh nk tnjuk baik sgt la..SORRY LA BRO..I CANNOT accept your forgiveness any more... ak pon x tau la knpe ak x ska nan peragai ko..hhmmm..
BYE BYE STALKER...
LOVE U ALL!!

Saturday, 11 June 2011

Terlebih Rajin lak kan..

apa nk jd la...
hheeeyyyy..
dkt fb ni kn mcm2 bnde dh ad..
yg pling x leh bla psl 
GAY
klo ko nk jd gay pon x yah la nk tunjuk kt semua org kn..
buat jd bhn upatan je..hhaaiiisshh..
ko buat snyap2 silent2 sdh la..
ni klo bleh nk tnjuk la bnde yg x senonoh 2..
hmmm..apa lah nk jd...

tp kn..x leh gak slh kn org GAY ni...
for me la kn..org yg GAY or HOMO ni kn adlh org yg prnh dikecewakan oleh seorang wanita yg prnh dicintainya dlu..
mngkin sbab dia pon dh x tau nk wt cm ne kn..
n
mngkin jgk dia dh x percaya dgn pompuan lgi..
ayyoyooyoyoyoyoyo..
come on man..
lntak la nan pompuan dlu 2..
pergi meninggal la sma dia..
(kubur ni ak sediakan untuk pompuan yg slalu mnyakitkn hti lelaki)
bunga bkn nye sekuntum bro..
bunga bnyk..
tnggl nk cri je..nk bnga dedap ke..bnga melor..
hhaaa...
so...terpulang lah sme u bro..
nk tros jd homo ke..
nk jd straight ke..
lntak lu la broo..
gua cma ckp je.
hehehe..
bye bye..
GOOD NIGHT..
LOVE U STALKER!!!

Airasia vs Malaysia airlines!!!





Hmm..mane satu ye yg akan mnag..kedua-dua aku prnah naik..ini pandapat aku shaja..x de kene mengena dgn sesiapa..ak rsa kedua-dua airlines ni bgus..tp cuma cra diaowang shaja yg membeAkan..untuk perjalanan antarabangsa disarankan mengambil Malaysia airlines..ini kerana pihak air Asia tidak akan menyediakan makana didalam kapal terbang..kalau hendak dikirankan semula harga tiket air asia dan mas tidak banyak beza..pihak mas akan mnghidng kn makan ketika dlm kpl terbang..di dlm air Asia satu pek maggie sdh berharga rm 5++..akn ttpi pihak MAS akan menyediakan mkn dan tidak perlu. Dibayar kerana sudah termasuk dengan harga tiket..bagi insyurAnce perjalanan pula..pihak mas melindungi penumpang2 dgn insuran sehingga rm 100,000 dan pihak mas akan membayar balik segala ganti rugi keatas bag kita..dari segi layanan anak kapal pula tidak banyak beza..di mas kanak- kanak akan mendapat bantal sewaktu mereka menaiki pesawat..walaupun bantal ini tidaklah selesa mana tapi berpatutan la kalau nk dibandingkan air Asia diamana kita perlu membayar sehingga rm 25 hanya untuk kusyen kepala..dri segi kapal terbang pula sudah semestinya mas mempunyai banyak kapal terbAng..akan tetapi pesawat2 merekA sudah mencapi usia melebihi 10 tahun..manakala air Asia pula pesawat mereka sema adlh pesawat baru..tp kalo naik b737-400 mas pesawat tu mmg dh lme..dianye interior pon dh nmpk burok walaupun maintance yg krap..untuk air asia lak psawat dia kdg2 ad yg meja dh hmpir trcabot..untuk kargo lak..dinasihatkn tok jgn anta gna air asia..especialy beg elektrik..pkejer air Asia slalu campak2 je brg brg 2..kali mas plak pekerja dia dgn baik je angkt bag kite 2...so akhir kata mas is the best..mcm slogan mas "MH is not just an airline code,MH is Malaysian hospitality"..ak sokong MAS tau..!!
n satu lg..mas nk dpt ank bru dia dh..
haaaa...ak plak yg happy...
dia bkl dpt AIRBUS A380...
maybe thun 2012 kt dpt..
ni bru ekor dia je..

 AIRBUS A380!!
 Airbus A380 at KLIA


Selmat pagi terima kasih pampers..

Assalamualaikum..hhaaaaaa..nmpk x tjuk yg kt ats 2??hahaha..mcm lgu adik aku msa kecik2 dlu..hehehe..eh..eh lpa nk ckp..
GOOD MORNING SUNSHINE!!!
Eh..eh asl lak blog ni jd glerw eh..hhmmm..maybe sbab tulis pkai phone kot..tu yg jd glerw 2. ,.
pape je la..
nk upload gmbo pon x leh..bia'pi la..
ok.
.bye bye..
:-):-):-):-):-):-):-)

Friday, 10 June 2011

Eh...Eh...

WWaahhhh...
cpt nye blog ni dh ad followers..
rsa nya x smpai sepuloh jam lagi pon..
hahaha...nah I nk bg cenderahati skit ni sbab jd followers i ye 
ZATIL WOOHOO ZAINI

nah ambik ni...ambik simpan  elok2 tau!!


Assalamualaikum!!!!!!!!

hahahahaahahaha....eh best nye glak evil ni kn...hahahaha,..
eh ak dh ad blog la..n ni pon first post tau!!
haaaa....
nmpk x Bismilah kt ats 2??
hhaaa...sbgai pembuka bicara..
ak ltak la bismilah...
pndai x..pndai x..
hehehehe...
ok..Follow la blog sy ni k..
BYE BYE!!!!!